ZASEDALO GRADSKO VEĆE ZRENJANINA: Građevinsko zemljište brzo našlo kupce

Nepunih mesec i po dana po raspisu oglasa, na sednici Gradskog veća održanoj u utorak, prodato je za 33,7 miliona dinara pet parcela građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Zrenjanina, na većem broju lokacija.

Najviše novca – 9 miliona i 365 hiljada dinara platiće HK „Trgovina 028“ za 14.188 kvadratnih metara poslovnog prostora. Vrednost prostora je 13,45 miliona dinara, ali je umanjena za 30 procenata, na osnovu jednokratnog plaćanja.

Visok je iznos koji će Risto Maleš – 7 miliona i 121.199 dinara, platiti za 4.721 kvadratni metar poslovnog prostora. I u ovaj iznos je takođe uračunat popust od 30 odsto na osnovu jednokratnog plaćanja.

Proizvodno uslužnoj firmi „Pionirgas” Novi Sad takođe je – na osnovu jednokratnog plaćanja – odobren popust od 30 odsto – za 5.885 kvadratnih metara poslovnog kompletno komunalno opremljenog prostora, tako da je konačna cena 3.892.928 dinara.

– Brzina i efikasnost kojom je gradska administracija pripremila dokumentaciju za kupoprodaju ovog zemljista, ohrabrujući su. Možda još više hrabri to što su svi zainteresovani za kupljeno zemljište platili skoro duplo više od početne cene. Savršeno je jasno da je Zrenjanin dobro mesto, kako za velike strane, tako i za domaće, manje i srednje investitore. Ne smemo stati. Već sutra i prekosutra ću u Beogradu, u Vladi i Predsedništvu Srbije, imati razgovore vezane za dolazak kineskih investitora koji, kao što je poznato, ulažu milijardu dolara u proizvodnju autoguma i aditiva – komentarisao je posle sednice gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

M. S-n.