Zašto se toliko krade?

Piše: Dalibor Bubnjević

Da li ste nekad otuđili nešto što nije vaše? Ukoliko odgovorite potvrdno, iskreni ste. U suprotnom, najblaže rečeno, možda biste mogli biti definisani i kao licemer.
Nažalost, krađe postaju uobičajena pojava u našem gradu! Najpre su počeli da nestaju šahtovi i poprsja (spomenici). To je pravdano siromaštvom i htenjem da se prodajom sekundarnih sirovina pojedinci prehrane. Iako je navedena argumentacija problematična, možda je i možemo prihvatiti.
Međutim, vremenom, lopovluk biva sve izraženiji i, samim tim, očigledniji! Aktivisti Zelene stranke su pre nedelju dana posadili sadnice na prevlaci kod „mosta na suvom“. Svoju aktivnost su pravdali nastojanjem da učine Zrenjanin zelenijim, kako bismo lakše disali. Uprkos njihovom entuzijazmu, u rekordnom roku je ukradeno osam kvalitetnih zasada. Javila nam se i čitateljka Verica B. Šokirana, informisala nas je da su sa grobnog mesta nestale dve tuje koje je posadila pre mesec dana?! Ima čak i bizarnijih scenarija. Pre godinu dana, iz Pivnice je nestao „bref“ (sredstvo za dezinfkeciju) koji je bio lociran u WC šolji.
Idući put kada pokušate da okarakterišete političare kao lopove, pogledajte najpre oko sebe. Zapitajte se na koga zapravo oni liče, možda na nas same…