ZAVRŠEN VELIKI DEČJI KVIZ „SUPERSU”:Pobednik ekipa OŠ „Dositej Obradović”

Zahvaljujući znanju, spremnosti i brzom reagovanju u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz šesnaest škola, članovi prve ekipe zrenjaninske Osnovne škole „Dositej Obradović”, čiji je mentor Metodi Nikolov, letovaće ove godine na moru. Oni su pobednici Velikog dečjeg kviza “SuperSu”, čije je polufinale i finale bilo juče u Kulturnom centru Zrenjanina. Reč je o petoj, jubilarnoj sezoni, u kojoj su učestvovale 22 ekipe, a takmičenje se odvijalo eliminaciono.

Drugo mesto je osvojila druga ekipa zrenjaninske OŠ„Dositej Obradović”, koje je za ovo takmičenje pripremala Jovana Radičev. Članove ove ekipe i njihovu mentorku nagrada vodi pravo u Akvapark u Jagodinu, gde će uskoro provesti jedan vikend.

Treće mesto je pripalo ekipi OŠ„Jovan Jovanović Zmaj”, čiji je mentor Sonja Dunai. Članovi ove ekipe će sa svojom mentorkom krenuti uskoro na jednodnevni izlet u Akvapark Petrolend, u Bački Petrovac.

Organizator Kviza “SuperSu” je Kulturni centar Zrenjanina i takmičenje je održavano svake subote u prostorijama ove kulturne ustanove. Učestvovali su predstavnici gotovo svih škola Srednjobanatskog okruga.

Ekipe je ocenjivao žiri na čijem čelu je bio Rako Tomović, profesor istorije i članovi dr Vesna Odadžić, profesorka biologije i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina.

Prijatelji “SuPersu” kviza su i ove godine “Persu” marketi, “Mrkšićevi salaši”, Mlekara “Zott”, Knjižara „Birooprema“ i Akvapark u Jagodini.

B.J.