ZAVRŠENA AKCIJA O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU KANCELARIJE ZA MLADE

ZABAVITI SE MOŽE I BEZ ALKOHOLA

Završna akcija o bezbednosti u saobraćaju „Alkohol 0 odsto – zabava 100 odsto. Moguće je, probaj“, koju je organizovala Kancelarija za mlade održana je u četvrtak 12. novembra u Gimnazijskoj ulici, a poslednji deo projekta podrazumvao je deljenje flajera i majica. Akciju je organizovala KZM u saradnji sa Policijskom upravom Zrenjanin i Unijom učeničkih parlamenta.
Cilj je bio da se mladima ukaže na posledice konzumiranja alkoholnih pića i apeluje da ne piju kad voze. Službenici Policijske uprave saopštili su da mladi pod desjtvom aklohola učestvuju u 40 odsto prekršaja.
– Nisu u pitanju samo saobraćajke, već i tuče, uništavanje tuđe imovine i drugi prekršaji u jutarnjim časovima. Mora da im se ukaže da je to kažnjivo, ali i opasno po njihov život – rekla je Ivana Andrijin, pomoćnica komandira u PU Zrenjanin.
Lenka Janjić, aktivista Kancelarije za mlade, navela je da njeni vršnjaci često piju, ali smatra da na to može da se utiče.
– Uključila sam se u ovu akciju jer želim da kažem mladima da mogu da se zabave i bez alkohola, da ne piju dok voze, jer je sve više saobraćajnih nesreća koje izazivaju mladi u alkoholisanom stanju – izjavila je Lenka.

Suzana Kokavski