ŽITELJI IZ NASELJA GRADNULICA OBRADOVALI KORISNIKE NARODNE KUHINJE

Humanošću ulepšali praznike sugrađanima

Više od 400 šarenih jaja odneli su plemeniti stanovnici zrenjaninske Gradnulice u Crveni krst, kako bi pomogli svojim sugrađanima koji nemaju mogućnosti da ih pripreme za najveći hrišćanski praznik.
Jaja su najpre, zajedno sa aktivistima Crvenog krsta Zrenjanin, uoči praznika uručivali korisnicima Narodne kuhinje – koliko stanovnika je u domaćinstvu, toliko šarenih jaja su darovali svakom od njih.
Ideja je, kako smo informisani, potekla od Udruženja zrenjaninskih penzionera, na čijem je čelu Dobrivoje Mihajlov.
– Ova naša zamisao je krenula 2018. godine, nastavljena sledeće, a prošle godine je nismo organizovali, jer nas je onemogućila pandemija – kaže Dobrivoje Mihajlov.
– Na sreću, ovog proleća pandemija jenjava i odziv za učešće na akciji je zaista za svaku pohvalu, što smo i očekivali. Okupili smo se u Osnovnoj školi „Đura Jakšić”, gde je sedište našeg Udruženja i kada smo sve lepo upakovali, krenuli smo zajedno u Crveni krst Zrenjanin gde smo u dvorištu postavili stolove i jaja koja smo pripremili. U akciji su učestvovali ne samo penzioneri, članovi našeg Udruženja, već i članovi mesnih organizacija – Crveni krst Gradnulica i Invalidi rada, ali i svi oni koji su želeli da majske praznike ulepšaju drugima.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju

Foto: Dobrivoje Mihajlov i Draginja Milović