ŽIVANKO RADOVANČEV, PREDSEDNIK POSLOVNOG SAVETA GRADA ZRENJANINA

Da Zrenjanin bude grad u kojem vredi ostati

U hodu ćemo menjati planove, život nije prava linija, a naročito ne u ovim dinamičnim vremenima. Ne smemo zaboraviti ni dešavanja i promene na globalnom nivou – kaže Radovančev

Iskusni privrednik, dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta”, Živanko Radovančev govori za list „Zrenjanin” o investicijama i poslovnim zonama u Zrenjaninu, a takođe i o saradnji Poslovnog saveta Grada sa čelnicima lokalne samouprave. Razgovarali smo i o izradi Strategije održivog razvoja Grada Zrenjanina za period 2021. do 2027. godine.

Ko čini Poslovni savet i koji su vaši najvažniji ciljevi?
– U Poslovnom savetu Grada su ljudi sa dugogodišnjim radnim stažom u različitim firmama i institucijama, kao što su Privredna komora, udruženja poslodavaca i preduzetnika, EPS, „Drekslmajer” ili „Fulgar”. Svi mi, na neki način, imamo veštine i refleks direktnog izvršnog upravljanja firmama u kojima smo bili, ili smo i danas, ali se trudimo da ne pređemo granice i da ne delujemo kao paralelna vlast, jer to nismo. Trudimo se da deo iskustva usmerimo ka razvoju zrenjaninske privrede, kulture, prosvete i obrazovanja na svim nivoima, a posebno kada je reč o srednjem, fakultetskom i visokoškolskom obrazovanju.
Tu smo i da se bavimo velikim, globalnim temama, strateškim razvojem grada. Da budemo u trendu sa svim kretanjima koje stvaraju pretpostavke još bržeg razvoja, ne samo u pogledu IT sektora, gde Zrenjanin jeste u vrhu, već i ka službama okrenutim prema građanima.

Ljiljana Stupar
Opširnije u štampanom izdanju