ŽOGARIJЕ-LOPTARIJЕ: I dogodine u Zrenjaninu

Međunarodna sportsko-humanitarna manifestacija „Žogarije – loptarije“, koja je ove godine održana po drugi put u Zrenjaninu, imala je za cilj da u igru i rekreaciju uključi što više dece iz osnovnih i srednjih škola. Planovi za „Žogarije – loptarije“ u 2019. godini jesu da Zrenjanin bude bazni grad jer su mnogi članovi organizacionog tima odavde, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. O tome je govorio koordinator ovogodišnje manifestacije Goran Delić.

– Prošle godine naša manifestacija je po drugi put uspešno organizovana u Zrenjaninu, a u 2019. godini plan nam je da dupliramo aktivnosti i ako bude moguće da organizujemo je u deset gradova. Posebno ćemo se osvrnuti na sredine koje su manje opterećene sportskim i drugim programima – rekao je Delić.

Zrenjanin kao grad sportova podržao je ovu manifestaciju i imao je čast da ove godine bude domaćin regionalnog i republičkog takmičenja.

– Za ove dve godine učestvovalo je više od 2000 osnovaca, a osim njih moram da spomenem i brojne volontere i nastavnike. Manifestacija se uklapa u razvoj sporta u našem gradu, jer promoviše ne samo takmičenje i vrhunski sport, već i druženje, razmenu iskustava, razvoj tolerancije, ravnopravnost i fer-pleja. Nadam se da ćemo tako nastaviti i naredne godine i povećati broj učesnika – istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

M.Malbaški

foto: arhiva