ZRENJANINAC DINO RADONČIĆ NALAZI SE U IZOLACIJI NA TENERIFIMA U ŠPANIJI

Sobni bicikl je odličan za održavanje forme

Sedite kod kuće dok se ne smiri situacija. Mislim da je bolje i udobnije provesti vreme u svom domu, nego u bolnici – poručuje Radončić

Španija je jedna od zemalja koje su najteže pogođene korona virusom, a naš sugrađanin, košarkaš Iberostara iz Tenerifa Dino Radončić, nalazi se upravo u toj državi. Kao i ostalim sportistima, nedostaju mu treninzi i utakmice.
– Više od 20 dana sam u kućnoj izolaciji, ali sam nastavio da treniram da bih održao formu. Klub je obezbedio sve što mi je potrebno. Imam sobni bicikl i još neke sprave za vežbanje, a treneri često proveravaju da li nam još nešto treba – ističe Dino Radončić.
Dino rado i često dolazi u Zrenjanin. U rodnom gradu osim porodice ima i mnogo prijatelja. Za sve njih ima poruku za ove krizne dane.
Budite disciplinovani i strpljivi. Sedite kod kuće dok se ne smiri situacija, tako čuvate sebe i ostale. Mislim da je bolje i udobnije provesti vreme u svom domu, nego u bolnici ili izolaciji više od mesec dana – poručuje Radončić.
Kao sva evropska košarkaška prvenstva, i španska ACB liga je prekinuta i nije izvesno da li i kada će biti nastavljena.
– Moj tim je na četvrtoj poziciji, iza Barselone, Real Madrida i Saragose. Bila bi velika šteta da se prvenstvo ne nastavi. U FIB-a „Čempions ligi” isto tako odlično stojimo – kaže mladi Zrenjaninac.
Dok je igrao u Real Madridu Dino bio je u društvu velikih košarkaških zvezda sa kojima je i sada u kontaktu. Igrač Dalas maveriksa Luka Dončić jedan mu je od najboljih prijatelja.
– Čuli smo se baš pre nekoliko dana, on je u Dalasu, ali najverovatnije će se vratiti u Sloveniju jer je u SAD teška situacija. Čujem se i sa dosta igrača iz Reala, svi oni poštuju preporuke i sede u svojim domovima – naglašava naš sagovornik.

  • ZAVIDNA KARIJERA
    Dino Radončić je na Tenerife stigao iz Mursije. Karijeru je počeo u KK Uno grande, a iz Zrenjanina je otišao kao kadet u Barselonu. Potom je bio član mlađih kategorija Reala, u sezoni 2014 – 2015. godina. Sa juniorskom ekipom Reala bio je šampion Evrope, a u ACB ligi debitovao je sa 16 godina. Pre dve sezone je kao član seniorskog tima bio šampion Evro lige. Kao pozajmljeni igrač Reala igrao je i za Burgos, a kasnije za Mursiju. Odigrao je oko 100 utakmica u ACB ligi, a standardni je reprezentativac Crne Gore.

D. Petrović