Zrenjaninski fakultet podržava talente

Na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin” danas su potpisana dva sporazuma o saradnji, sa Centrom za edukaciju Malac genijalac” i portalom Sport info”. Sporazum su potpisali dekanka Fakulteta prof. dr Dragica Radosav, Biljana Manić Stojanov i Smiljka Nenadić (Malac genijalac”), i Bogoljub Grujić (portal Sport info”).

– Drago mi je što smo potpisali sporazum o saradnji sa Centrom Malac genijalac” jer nove generacije stasavaju za svet informatizacije i digitalizacije. Ima prostora za saradnju u koju bi bili uključeni naši profesori, jer je matematika dosta zastupljena u nastavi. Takođe, i obrazovni računarski softveri mogli bi da budu urađeni sa ovim Edukativnim centrrom – istakla je dekanka dr Dragica Radosav.

Kada je reč o portalu Sport info”, dr Radosav je podsetila da su studenti i dobri sportisti, a prošle godine su osvojili zlatnu medalju na međunarodnom studentskom takmičenju.

Biljana Manić je napomenula da Menar” program usmerava mlade ka informativnom sektoru, dok je Bogoljub Grujić rekao da studenti koji žele, mogu da dođu na praksu tokom koje bi radili tehničko uređenje portala.
M.B.