ZRENjANINSKO POZORIŠTE: Mjuzikl po domaćoj legendi

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu uskoro počinje rad na prvom mjuziklu u istoriji ovog teatra. Priča je naša, ovdašnja – prema legendi, nekadašnji velikobečkerečki industrijalac i trgovac žitom, zaljubio se u peštansku putujuću glumicu i sagradio joj u Bečkereku (Zrenjaninu) pozorište, na mestu žitnog magazina. Mjuzikl još nema radni naslov, ali akteri imaju zanimljivu ideju, i najavljuju spektakl u kome će uživati i glumci, i publika.
Tim povodom je u zrenjaninskom Pozorištu održana konferencija za novinare, u sredu, 3. maja, na kojoj su projekat predstavili Igor Bojović, autor teksta, Vladimir Lazić, reditelj, Jasmina Stojiljković, umetnički koordinator – glumica i Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”.
Kako je najavio Ivan Francuski, neposredan rad na mjuziklu počinje odmah nakon premijere predstave „Zrenjanin”, koja je 25. maja.
– Ovaj mjuzikl biće osveženje za naše Pozorište – kaže Francuski. – Nameravamo da angažujemo i dvoje poznatih glumaca. Kompozitor je Gabor Lenđel, a koreograf Milica Cerović.