POČEO PLIVAČKI MITING : “Velika nagrada Srbije-Kup Zrenjanin 2016”

Međunarodno plivačko takmičenje, “Velika nagrada Srbije-Kup Zrenjanin 2016”, otvoreno je danas na Gradskom bazenu. Nadmetaće se rekordan broj takmičara, 520 plivača i plivačica koji predstavljaju 57 klubova, a dolaze iz 11 zemalja. Miting će trajati do nedelje, 6. novembra, a sastoji se iz osam delova.  KUP 2016 je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je učesnicima poželeo prijatan boravak u našem gradu i dobre rezultate.

Proleter predstavlja 60 takmičara koji predvodi olimpijac Ivan Lenđer, a podršku sa tribina daje im Miroslava Najdanovski, koja zbog povrede ramena ne učestvuje na takmičenju.

– Nažalost ne nastupam, kako bih se oporavila za sledeću godinu. Očekujem da će plivači Proletera ostvariti dobre rezultate, jer mogu da se dokažu na najjačem takmičenju u regionu – poručuje Najdanovska.

miroslava-najdanovski-i-list-zrenjanin

Ivan Lenđer  se pre mesec dana vratio iz Dubaija, gde je proveo dve godine. Kako kaže, namerava da ostane ovde naredne četiri godine. Prioritet su mu treninzi, ali će uporedo trenirati decu u Školi plivanja. Danas je plivao 400 m kraul, što nije njegova disciplina, a očekuje da će na Mitingu popraviti svoje rezultate.

– Takmičenje iz godine u godinu raste i siguran sam da je najbolji u regionu po kvalitetu rezultata. Zadovoljni smo odzivom plivača, ovo nam je priprema za sledeću godinu, kada ćemo proslaviti 25 godina Mitinga, 70 godina PK Proleter i 135 godina plivanja u Zrenjaninu – ističe Dragan Jocić, generalni sekretar Proletera.

I. I.

Foto: Jovan Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

 

plivacki-miting1plivacki-miting3santovac-daje-medaljusantovac-daje-medalju1