26. PLIVAČKI „GRAN PRI KUP“: Očekuju se Silađi i Stjepanović

Međunarodni plivački miting „Gran pri kup Zrenjanina 2018“, koji organizuje PK „Proleter“, počinje u četvrtak, 1. novembra i trajaće do nedelje, 4. novembra. U pitanju je 26. izdanje ovog takmičenja, koje je ušlo u kalendar Svetske plivačke federacije kao kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u južnokorejskom Gvangžuu.

U Zrenjaninu se očekuje više od 500 plivača iz Slovenije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Turske, Grčke, Sirije a prvi put učestvovaće i takmičari iz Afrike – iz Alžira, napominje predsednik PK „Proleter“ Branislav Vlaisavljević.

– Takmičiće se Čaba Silađi, Velimir Stjepanović, ako ozdravi, kao i naši najbolji juniori. Biće i 60 do 70 plivača „Proletera“, uglavnom kadeta, juniora i seniora, a učešćem ćemo nagraditi i po nekog mlađeg plivača i plivačicu – naveo je direktor „Gran pri kupa“ i trener „Proletera“ Dragan Jocić.

Značaj ovog Kupa ogleda se u tome što će u Zrenjaninu nastupiti reprezentativci mnogih zemalja i osvajači medalja na evropskim takmičenjima – Slovenka Tjaša Oder, bronzana na Mediteranskim igrama, učesnik Olimpijskih igara u Riju Grk Apostolos Kristu, zatim mađarski plivač Danijel Dudaš.

Otvaranje zrenjaninskog „Gran pri kupa“ biće 1. novembra u 17.45. Kvalifikacije počinju narednog dana u 10 časova, a za 18 sati zakazana su finala.

M.M.