TRADICIONALNI  34. ,,DANI PIVA” U GRADU NA BEGEJU: Bogat program na 40 lokacija

Manifestacija po kojoj je Zrenjanin prepoznatljiv – „Dani piva” održaće se od ponedeljka, 26. avgusta do nedelje, 1. septembra. Od ove godine nalazi se na mapi evropskih festivala kao jedini festival pića iz Srbije.

Programi će se održavati na više od četrdeset lokacija širom grada. Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u gradskoj bašti, o programu su govorili gradonačelnik Čedomir Janjić, istovremeno i predsednik Organizacionog odbora, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije, Dragan Vulešević, gradski većnik za turizam, kao i izvođači koji će nastupiti: Zoran Kiki Lesandrić, frontmen nekadašnjih „Pilota”, Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije i Fedor Vrtačnik, dirigent i aranžer novosadskog „Big benda”.

Prethodnih godina, posetilo nas je više od pola miliona ljudi, a isto očekujemo i ove godine. Nadamo se da će nas poslužiti lepo vreme i da ćemo oboriti sve rekorde. Veliku zahvalnost dugujemo našim gostima, zvezdama muzičke scene. Postajemo centar dešavanja ne samo u Vojvodini, nego i šire – naglasio je Janjić.

Turistička organizacija je i ove godine partner Gradu, a „Dani piva” su kruna celogodišnje saradnje.

Pozvali smo goste iz Rumunije, Herceg Novog i sve drage prijatelje u naš grad. Veliko zadovoljstvo je biti na evropskoj mapi festivala, izuzetna referenca i obaveza – poručio je Ljubotina.

Zrenjaninska filharmonija će se predstaviti sa dva nezaboravna koncerta. Prvi nastup je najavljen za 29. avgust, a na repertoaru će se naći biseri klasične i operske muzike. Drugi koncert, 31. avgusta, upotpuniće dame Evrovizije i novosadski ,,Big bend”.

Publika u gradu je pratila razvitak Filharmonije od prvog dana i dva koncerta su njima u čast. Na prvom koncertu smo svirali bisere klasične muzike, zatim domaću i stranu filmsku muziku, a pokazali smo da vladamo i disko muzikom. Ove godine smo razmišljali da li da idemo u pravcu rok muzike, a na zadovoljstvo svih, i podrške Grada, odlučili smo se da to budu dva koncerta koji će biti i jedno i drugo – klasika i pop i rokenrol melodije – istakao je Roman Bugar.

Zoranu Kikiju Lesandriću nije prvi put da nastupa u Zrenjaninu. Smatra da je Banat, a posebno Zrenjanin grad rokenrola, a nastup na „Danima piva” smatra privilegijom.

Volim ovaj grad i specifičnu atmosferu koju naparavi tokom leta. Ceo program je fenomenalan, sa puno bendova i različite muzike. Potrudićemo da naš nastup bude pravi rok koncert – kazao je Lesandrić.

M.Malbaški

Foto: Grad Zrenjanin