A Caritas a Nagybecskerek Város valamint a muzslyai HK tanácsénak közös projektuma

Újabb parkot létesítenek Muzslyán
Muzslyán a régi malom mögötti, területet, amelyet most nádas növi be, a közeljövőben parkosítják- tudtuk meg a Nagybecskereki Püspökségen megtartott sajtótájékoztatón.
Halmai Tibor a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója beszámolt arról a projektumról, amelyet a Caritas, Nagybecskerek Város, valamint a muzslyai HK tanácsának közös projektuma.
-A Szerbiában pusztító árvíz után, néhány európai nemzeti Caritas támogatásával megkezdtünk egy kísérleti jellegű projekt megvalósítását, amely A természeti katasztrófák kockázatának csökkentésé címet viselte. A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a kísérleti projekt letelte előtt egy újabb támogatási kérelemmel fordult az osztrák, német és romániai Caritashoz, amely az előző kísérleti programra épül, annak a konkrét eredménynek az elérése céljából, hogy Muzslyán a nádassal benőtt területet, amelynek közelében van a település központja, az iskola, az óvoda és templom is zöld övezetté, parkká alakítsuk. Partnereink elfogadták a felkérést és ennek a megvalósítására 39000 eurós költségvetést hagytak jóvá-ismertette Halmai Tibor.
A Caritas igazgatója a megköszönte Nagybecskerek polgármesterének Čedomir Janjićnak a támogatását is, aki a szükséges engedélyek beszerzésében volt a segítségükre.
A projekt az Eunity nevet kapta, ami Az egység a közösség erejét jelenti.
A sajtótájékoztatón Dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök Ferenc pápa és Kiril orosz pátriárka nemrégi havannai találkozójának a jelentőségérül szólt.
Német püspök rámutatott, hogy ezen két egyházi méltóság találkozóját követően közös nyilatkozatot írtak alá, amely a közel-keleti keresztény üldözéseket ítéli el, valamint az ortodox és katolikus egyház közötti párbeszéd folytatására szólít fel.
Német László rámutatott, hogy ezen találkozó létrejöttével, most már csak a Fehérorosz és a Szerb ortodox Egyháznak nem voltak a legmagasabb szintű találkozói Róma püspökével.
A nagybecskereki püspök reményét fejezte ki, hogy ez a találkozó elősegíti a pápa és a szerb pátriárka mielőbbi találkozóját.