AKCIJA „SLATKO DRUŽENJE ZA NURDOR“: Od 5. do 18. novembra u „Gomeksu“

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta (20. novembar) biće organizovana humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“ kojoj se priključila i kompanija „Gomeks“. U periodu od 5. do 18. novembra u ovom trgovinskom lancu kupovinom napolitanki i čipsa robne marke „Kvak“ i čokolade „Normandie“ od svakog kupljenog proizvoda doniraće 15 dinara za lečenje dece obolele od raka.

Svi zainteresovani su pozvani da podrže rad NURDOR-a (Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka) i slanjem SMS poruke sadržine 1 na broj 1150, ističu iz Kompanije.

Dodaju da NURDOR već 17 godina brine o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. A s obzirom na to da je u godini iza nas, punoj prepreka i izazova – važno da solidarnost ne posustane, ističu iz „Gomeksa“.

– NURDOR je u toku cele 2020. godine vodio brigu o malim superherojima koji se leče od raka, uz najveći prioritet da se sačuva njihovo zdravlje i porodicama obezbedi mir i podrška. Sada je važan zadatak na celoj društvenoj zajednici da pokažemo da smo iz svega naučili da čuvamo jedni druge i pružamo podršku onima koji ne mogu sami – kažu iz „Gomeksa“.

U Srbiji, u proseku ima 350 novoobolele dece godišnje, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka. Zajedno možemo omogućiti da borbe koje vode budu lakše i da put do izlečenja bude što manje bolan, poručuju iz ovog trgovinskog lanca.