AKCIJE VOLONTERA  ZRENJANINSKOG CRVENOG KRSTA OBELEŽILE MART I PODSETILE NA VAŽNOST PREVENTIVE

Edukacija i prevencija – put do zdravlja

Brojne zdravstvene teme koje su obrađivane putem radionica i edukacija po školama i promovisane na punktovima u gradu, su tokom marta u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin predstavljene građanima. To sve u okviru obeležavanja značajnih datuma u svetskom kalendaru zdravlja, a cilj je podizanje svesti građana o važnosti upražnjavanja zdravih stilova života i značaju prevencije bolesti.

NAJHUMANIJA PORODICA
Kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi, mart je u Crvenom krstu Zrenjanin bio posvećen edukaciji mladih. Volonteri su realizovali predavanja za maturante zrenjaninskih srednjih škola (davalac krvi može biti zdrava osoba od 18 do 65 godina, zato su ciljna grupa punoletni maturanti).
– Izuzetno nam je važno da motivišemo mlade koji prvi put daju krv da se pridruže najhumanijoj porodici dobrovoljnih davalaca. Kao završnica edukativnog ciklusa usledila je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u prostorijama Zrenjaninske gimnazije u sredu, 20. marta, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine. Odazvalo se više od 120 davalaca, a prikupljeno je 105 jedinica krvi. Akciju su, pored humanih maturanata, podržali profesori i sugrađani – rekla je Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.
Miroslava Malbaški

Foto: Crveni krst Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju