„AVIV PARK”: Deca deci, mini olimpijada i trka za srećnije detinjstvo

Zrenjaninski „Aviv park” u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, Gradskom upravom, Crvenim krstom, Predškolskom ustanovom, osnovnim i srednjim školama, organizuje u subotu, 24.septembra, humanitarno–sportsku manifestaciju „Deca-deci, odrasli svima“, u cilju promocije sporta i zdravog načina života i odrastanja.

Tim povodom, danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije, na kojoj su novinare o manifestaciji upoznali Slaviša Vlačić, gradski većnik, Danka Gladović, direktor marketinga u „Avivu Srbija”, Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta, Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada i Tatjana Lojović, pomoćnica direktora Predškolske ustanove.

Humanitarno – sportska manifestacija „Deca-deci, odrasli svima“ ima dva osnovna cilja: promociju sporta kao zdravog načina života i aktivno učešće u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata za Predškolsku ustanovu za dijagnostifikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta.

Od 10 do 13 časova trajaće Mini olimpijada udruženja za pomoć mentalno-nedovoljno razvijenim osobama koju devet godina organizuje Udruženje Suncokret”. Očekuje se da će učestvovati 150 takmičara iz deset vojvođanskih gradova. Moto olimpijade je Uprkos svemu, dohvati život”.

U 11 časova počeće Trka za srećnije detinstvo” za učenike osnovnih i srenjih škola, kao i za predškolce. Učenici će kupovinom startnog broja (50 dinara) i istrčavanjem utvrđene trase prilagođene uzrastu (od 100 do 800 metara), dati doprinos akciji kupovine aparata Predškolskoj. Moto je Imamo cilji, dodjite na start”. Biće održana i revijalna trka za posetioce Aviv parka”.

Startni brojevi, koji su ujedno i prilog za kupovinu aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičmenog stuba, će se prodavati na punktovima u krugu „Aviva” do početka trke. Jedan deo sredstava će biti namenjen za nagrade školama čiji učenici, procentualno, budu najbrojniji u trci, u odnosu na ukupan broj učenika te škole.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je od 10 do 12 časova. Biće održana i prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju od 10 do 13 časova.
M. B. – B.J.