BANATSKA BAJKA: Iz večeri, u veče, u Gradskoj bašti

Kiša nije zaustavila maratonsku „Banatsku bajku” u Gradskoj bašti. U četvrtak, 1. avgusta, predstaviće se, u 18 časova, članovi Likovne sekcije Dečjeg stvaralačkog centra „Maštalište”, a „CEKOM” organizuje maskenbal. Projekcija filma „Ko se boji vuka još“ biće u 21 čas.
Melenački tamburaši „Džo i drugari“ sviraju u petak, 2. avgusta, od 20 časova, a u subotu, 3. avgusta, od 20 časova, na programu je evergrin i zabavna muzika „Bid benda“.Prezentacija nemačke kompanije LR – proizvodi za zdravlje i lepotu planirana je za nedelju, 4. avgusta, od 18.30 časova, a od 20 časova će Anka Petrović će „okupati“ posetioce zvucima gonga (relaksacija uma i tela).U ponedeljak, 5. avgusta, u sklopu filmske večeri sa muzikom, Milica Dosković, vokalna solistkinja, nastavlja da usrećuje posetioce – gosti su Olgica Rakić, Branka Jajić i članovi horova „Sveti Arhangel Mihailo“ – dečjeg i ženskog. Koncert počinje u 20 časova. Projekcija španske filmske komedije „Pleši kako mama kaže“ je u 21 čas.
Vinsko veče je u utorak, 6. avgusta, od 20 časova – Vinarija „Đorđe” Delibalatska peščara – deliblatski bunar i Duo Joca i Brana. Na Multimedijalnoj večeri, u sredu, od 18.30 časova, Thai chi demonstrira Zdenko Goda, a od 20 časova predstaviće se Violeta Božović i Udruženje pisaca Prijedor i Izvorna pevačka grupa „Gradnulički biseri“. Dečji program je i u sledeći četvrtak, 87. avgusta, „Sovice mudrice“, od 18 časova – Dečje odeljenje GNB „Žarko zrenjanin“ i od 21 čas projekcija francuskog filma „Mali princ“. Organizatori su Kulturni centra Zrenjanina, turistička organizacija grada Zrenjanina i IP Media 023, uz podršku Grada Zrenjanina.

B.J