ČEDOMIR JANjIĆ GRADONAČELNIK ZRENJANINA: KAKVA JE BILA 2015, A ŠTA SE PLANIRA ZA NAREDNU GODINU

Dogodine fabrika vode, kanalizacija u sedam sela, kreće izgradnja obilaznice

Sumirajući rezultate postignute u 2015. godini, zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, u novogodišnjem intervjuu za naš list, kaže da je zadovoljan završenim poslovima, i najavljuje ambiciozne planove za narednu godinu, i to sa optimalizovanim brojem zaposlenih u javnom sektoru i reorganizovanim javnim preduzećima.

Kako ocenjujete godinu za nama, jeste li zadovoljni realizacijom budžeta, i svim onim što je ove godine urađeno?
Mogu da kažem da je 2015. godina bila uspešna, a na startu smo sebi zacrtali veoma ambiciozne planove, u delu kapitalnih ulaganja u komunalnu infrastrukturu. I završili smo devedeset odsto planiranih poslova, počev od uređenja glavnog gradskog trga, Gimnazijske i Ulice Kralja Petra, do radova u drugim delovima grada.
Kada smo sada na kraju godine sabrali sve što smo uradili, reč je o osamdeset kilometara puteva, u gradu i naseljenim mestima, dvanaest kilometara biciklističkih staza, tri kružne raskrsnice, bilo je i uređenja manjih deonica, mogu reći da sam zadovoljan što se toga tiče.
Takođe, otvorili smo i veliku sportsku salu u Aradcu, radimo salu u Mihajlovu, Ečki, Botošu i to će biti završeno u narednih šest meseci… Uspeli smo da završimo gotovo svu papirologiju potrebnu za nastavak gradnje obilaznice i mosta na Begeju, najskupljeg objekta na trasi obilaznice. To je ono što se ne vidi, a od velikog je značaja. Sada čekamo građevinsku dozvolu od Pokrajine Vojvodine i zajedno sa Vladom Srbije i preduzećem „Putevi Srbije” – kreće se u izgradnju i tog dela saobraćajnice oko Zrenjanina, a novac je obezbeđen iz republičkog budžeta.
Lj. Bailović
Opširnije u štampanom izdanju