ČEDOMIR JANJIĆ: Uspešna godina je za nama

Sumirajući utiske iz 2017. godine, zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić izjavio je da je zadovoljan postignutim, posebno kada je infrastruktura u gradu i naseljenim mestima u pitanju.

– Zahvaljujem se predstavnicima medija koji su pratili sve što je moj tim radio. Mnogo smo uradili u pogledu izgradnje sportske infrastruke, a bilo je dosta kulturnih, sportskih događaja i uspešno organizovanih manifestacija – istakao je Janjić na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik je pretežno pričao o planovima za narednu godinu, istakavši da će stadion kod Karađorđevog parka biti rekonstruisan, dobiti novu atletsku stazu, rasvetu, na kojem će se održavati veliki događaji, a nada se da ćemo imati fudbalski klub kojim ćemo se ponositi. Ono što većinu Zrenjaninaca zanima, jeste obilaznica, a prema gradonačelnikovim rečima, urađena su eksproprijacija zemljišta i projekat, dobijene su i dozvole. Kako je najavio, proširiće se industrijska zona u kojoj će nekoliko inostranih kompanija otvoriti svoje pogone.

gradonacelnik konferenca 4_

– Očigledno smo uspeli da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, naše industrijske zone su dobre, proširujemo ih i biće dovoljno mesta za investitore. Veliki sam optimista što se tiče smanjenja broja zaposlenih jer je to jedan od najvećih problema ne samo u Zrenjaninu, nego i u ostalim gradovima u Srbiji – ocenio je Čedomir Janjić.

Gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo zbog fabrike vode za koju je očekivao da će proraditi ovog leta, ali da su se tome isprečili formalni razlozi. Dobra vest je da su Pokrajinska i Republička vlada potpisale sporazum i da će se raditi na šnel štrasama Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad u narednom periodu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je na kraju poželeo svima srećnu Novu godinu, zdravlje i da živimo u boljem Zrenjaninu.

I.I.

Foto: J. Njegović Drndak

Detaljnije o urađenim projektima i planovima za narednu godinu čitajte u intervjuu sa Čedomirom Janjićem, u ovonedeljnom izdanju lista „Zrenjanin“.

gradonacelnik konferenca 2_