ČLANOVI PROLETERA PRVACI EVROPE U RVANJU: Zlatni Zurab i Mate

Tokom vikenda održano je Evropsko prvenstvo u rvanju, a domaćin je bila poljska prestonica Varšava. Zrenjaninski Proleter je imao četvoricu predstavnika od kojih su dvojca osvojila zlatne medalje. Mate Nemeš (do 67 kg) i Gruzijac sa srpskim pasošem Zurab Datunašvili (do 87 kg) osvojili su zlatne medalje. Sebastijan Kolompar (do 55 kg) je poražen u prvom kolu od Matijasa Poutanena iz Finske, dok je Mihail Kadžaja (do 97 kg) zbog povrede predao meč prvog kola Nikolaza Kakahelasvilija, Gruzijca sa italijsnakim državljanstvom.
Mate Nemeš je do zlata stigao pobedivši redom: Namaz Rustamova iz Azerbejdžana, Zaur Kabaloeva iz Italije, da bi u polufinalu bilo nerešeno sa predstavnikom Turske Murat Firatom, ali, obzirom s na to da je reprezentativac Srbije osvojio poslednji poen u borbi, on se plasirao u finale gde je savladao Mateusa Bernateka iz Poljske.

Mate NEMES (SRB) df. Mateusz Lucjan BERNATEK (POL)

Zarub Datunašvili je savladao Vjekoslava Luburića Iz Hrvatske, zatim Žan Beleniuka iz Ukrajine, u polufinalu Denisa Kudlu iz Nemačke i u finalu Kirila Maskeviča iz Belorusije.

D. Petrović

foto:uww.org