DA BI MALI VESLAČI TRENIRALI: Trener „krči” jezero kod „Žitoprodukta”

Da bi najmlađi članovi njegovog veslačkog kluba „Zreneks”, „žabice” i „žapci” kako ih od milošte zove, mogli da treniraju, trener Veselin Vučićević, unazad mesec dana, ako ne i duže, svako popodne iz jezera kod „Žitoprodukta” izvlači ogromne količine trave. Milorad Ludoški, koji živi nadomak ove vodene površine, rekao nam je da je uz pomoć kuke koju baci do sredine jezera, Vesa već očistio pola jezera, I da je u tom poslu efikasniji od ekipa koje su čamcima iznosile travu na suvo. Ludoški računa da je „krčeći” jezero, uporni trener do sada izvukao na desetine tona trave, drezge – kako je on zove…

– Ovde treniraju najmlađi članovi mog kluba. Nema mi druge nego da im očistim stazu i omogućim da odrade trening – kaže Vučićević, podsećajući da naša zemlje unazad tri decenije, od vremena Milorada Stanulova, nije osvojila veslačku olimpijsku medalju.

Veselin Vučićević ne obećava olimpijska odličja, ali daje sve od sebe da neki od njegovih klinaca dobije šansu da odavde, iz Zrenjanina, iskorači ka tom najvišem sportskom cilju.

Z.D.