DA JE ZRENjANIN GRAD SPORTOVA, POTVRĐUJU I BROJNE MANIFESTACIJE ČIJI JE DOMAĆIN

Međunarodna takmičenja, kampovi, pripreme…

  • Državno prvenstvo u odbojci na pesku biće održano na kupalištu Peskara. Predviđena su i košarkaška nadmetanja, kao i međunarodni turnir u fudbalu – kaže Simo Salapura

Zrenjanin je i u prvoj polovini ove godine ugostio brojne sportiste i organizovao značajna međunarodna i domaća takmičenja. Početak godine obeležili su rukometni i košarkaški turniri, teniski spektakl, meč FED kupa između Srbije i Australije, kao i rvački turnir „Memorijal Darko Nišavić”. Cilj poslednje etape biciklističke trke kroz Srbiju, u kojoj je učestvovalo više od 150 vozača iz oko 10 zemalja, bio je 8. juna u našem gradu. Krajem juna održane su Nacionalne igre Specijalne olimpijade koje su okupile oko 250 sportista iz 12 gradova.
I ovih dana čelni ljudi zrenjaninskog sporta imali su i imaju pune ruke posla, jer su upravo održane ili su u planu još mnoge zanimljive i masovne manifestacije. Završeni su međunarodni odbojkaški kampovi, kao i turnir u malom fudbalu na Bagljašu.
– U saradnji sa „Aviv parkom” 8. jula gostovao je karavan „Duh mladosti”. Pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta, promoter je bio rvački as Davor Štefanek, a karavan će obići 33 grada, a prvi u nizu je bio baš Zrenjanin. Po uzoru na nekada popularne „Igre bez granica”, naš grad je organizovao „Igre gradova”. Državno prvenstvo u odbojci na pesku biće održano u drugoj polovini jula na novim terenima na kupalištu Peskara. Predviđena su i atraktivna košarkaška takmičenja, kao i međunarodni turnir u fudbalu – kaže Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za sport, omladinu i turizam.
On ističe da će biciklisti ponovo biti u centru pažnje polovinom septembra kada je na programu međunarodna trka kroz Vojvodinu i naglašava da je to, između ostalog, posledica ulaganja grada u biciklističke staze i promociju ciklo-turizma.
– Zrenjanin je, prema ocenama sportsta, trenera i funkcionera kao i brojnih gostiju, bio odličan domaćin i organizator tih manifestacija. Iz našeg grada je u svet poslata pozitivna slika, a osim toga, sva takmičenja su prilika i za promociju grada kao atraktivne turističke destinacije – naglašava Salapura.

ČEKA SE ATLETSKA STAZA
U saradnji sa Atletskim savezom Srbije, dobili smo projekat za atletsku stazu koja će biti izgrađena na Gradskom stadionu. Tako će biti zaokružen trenažni kompleks koji, uz stadion, čine Karađorđev park i dve hale sportova. Investicija je pozamašna, no lokalna samouprava je spremna da investira svoj deo, a sada pregovoramo sa pokrajinom i republikom oko njihovog ulaganja. Ne zaboravimo da je Grad ove godine, zajedno sa republičkim organima, investirao više od 65 miliona dinara za infrastrukturu. To obuhvata završetak Kristalne dvorane, kompletnu sanaciju Doma borilačkih sportova, izgradnju fudbalskog stadiona u Melencima, sala u Mihajlovu, Aradcu, Ečki i Botošu i renoviranje Medisona – ističe Salapura.

B. MANDIĆ