DAN MLADIH 2019: Prvi Trofej grada Zrenjanina

U prostorijama multimedijalne sale u gradskoj kući održana je prezentacija povodom predostojećeg Međunarodnog dana mladih. Grad Zrenjanin će u saradnji sa Kancelarijom za mlade i fudbalskim klubom „Radnički” organizovati turnir koji nosi ime ,,Trofej grada Zrenjanina”. Turnir će se održati 10. avgusta na terenima fudbalskog kluba „Radnički”, koji ove godine slavi veliki jubilej, 100. godina postojanja.

O turniru koji se organizuje, njegovom formatu i učesnicima govorio je sportski direktor „Radničkog” Darko Tošić.

– Naša ideja je bila kada smo planirali turnir da on postane tradicija u našem gradu. Zrenjanin kao lep i veliki grad treba da ima jedan veliki gradski turnir. Nadamo se da će Trofej grada Zrenjanina biti upravo to. Turnir je planiran za 10. avgust, a na njemu će učestvovati 8. ekipa. Dolazak su potvrdili fudbalski klubovi „Crvena Zvezda” i „Čukarički”, pored njih će učestvovati još i ,,Proleter” i OFK „Kikinda”. Ostale učesnike ćemo naknadno objaviti. Na turniru nastupaju dečaci 2006. godište- objasnio je Tošić.

Pored fudbala 10. avgusta će biti održana pokazna vežba Žandarmerije, kao i pokazna vežba Crvenog krsta iz Zrenjanina.

Cilj ovih vežbi jeste da pokaže mladima kako da budu bezbedni i kako da se ponašaju na stadionima i drugim sportskim borilištima.

Ž.Mišić