Danas se u „Aviv parku“ i na bazenu obeležava Međunarodni dan mladih

Danas, 12. avgusta, širom sveta obeležava se Međunarodni dan mladih, a tim povodom, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće zrenjaninska Kancelarija za mlade predstavila je program obeležavanja ovog dana u našem gradu. Od 10. do 11. avgusta, u susret Međunarodnog dana mladih, u saradnji sa beogradskim Istraživačkim centrom za bezbednost, održan je seminar tokom kog su se mladi kroz radionice, simulacije akcija spašavanja, gašenja požara i korišćenja protivpožarnih aparata i tehnike upoznali sa pojmom bezbednosti, kako je objasnio Miloš Tišma iz ove beogradske organizacije.

Centralni događaj počinje večeras u „Aviv parku“ a program je sledeći:

15.00 – 19.30 prezentacija vozila, oružja i opreme

17.30 – 18.30 Školica sporta za decu i prezentacija škole fudbala

18.30- 19.00 javni čas smoodbrane

19.00 – 19.15 Kangoo ples

19.30- 20.00 Svečano otvaranje

20.00- 20.15 Kangoo ples

Događaju će prisustvovati i predstavnici organizacije „Beta“ koja se bavi zaštitom i zbrinjavanjem napuštenih životinja. Oni će skupljati donacije za životinje, informisati građane o bezbednosti životinja i u svoj tim primati nove volontere, rekao je Nikola Šućur iz „Bete“.

U naredna dva meseca Društvo za akademski razvoj sprovodiće niz aktivnosti, kao što su simulacija Skupštine i promocija visokoškolskog obrazovanja i na taj način produžiti praznik mladih ljudi u gradu i regionu, kako je rekla Lea Kockar iz tog Društva.

Tokom dana će i na otvorenom Gradskom bazenu nizom aktivnosti biti obeležen Međunarodni dan mladih.

LJ.Đ.