DEČJI FESTIVAL „USKRŠNJE JAJE“: Mnogo radosti i lepote u „Medisonu“

Mada je kiša pokvarila zamisao organizatora da se ovogodišnji, jubilarni peti Dečji festival „Uskršnje jaje“ bude na glavnom trgu, u prelepom i bajkovitom ambijentu, manifestacija u hali sportova „Medison“ bila je ispunjena radošću, osmesima, sportskim igrama, kulturno-umetničkim programom, uz brojne radionice i uskršnji vašar. Organizatorke, Slobodanka Stevanović i Sanja Milojević iz Udruženja „Vratimo deci radost u pokretu“, kažu da im je žao što Festival, čiji je pokrovitelj Grad Zrenjanin, uz brojne sponzore koji su obezbedili nagrade, nije bio na otvorenom prostoru i onako kako je zamišljen, ali su zadovoljne brojem posetilaca kojih je, razumljivo, bilo manje nego lane kada je „Uskršnje jaje“ na trgu ukupilo skoro 5.000 učesnika i gostiju.

Peti Festival je otvorio crkveni dečji hor kojim je dirigovala Milica Dosković, a učesnike i posetioce je pozdravio Duško Radišić, pomoćnik gradonaćelnika. Voditeljka je bila Marija Aleksić.

Jedan od sponzora od prvog dana je i kompanija „Gomeks“, a Nedeljko Golušin je istakao da se osećaju kao organizatori i da čine sve kako bi obezbedili lepe poklone za mališane.
– Ova manifestacija je potrebna gradu i zaslužuje našu punu podršku – rekao je Golušin.

Festival je trajao od 11 do 15 časova. Na glavnoj bini su se smenjivali izvođači, kulurno-umetnčka društva, plesne grupe, pevači, animatori iz rođendaonice „Moj mali svet“, a specijalni gost bio je pevač Nemanja Stojšić koji je od prvog dana njegov učesnik. Posebne emocije probudili su humani ultra maratonci koji su trčali za pomoć porodici Dudaš, a sa njima je na bini bio i pas Sizif. Stihove su govorile Branka Jajić i Draginja Milović.

Predstavili su se i svetski šampioni iz „Hendi sporta“, Filip Bartole i Ivan Živkov, koji su dočekani i ispraćeni aplauzom. Oranizovane su brojne igre za decu, sportisti su pokazali svoje umeće, održane su kreativne radionice… Mališani su se igrali u „dvorištu“ gde su bila velika uskršnja jaja, pilići, zečevi, naravno od stiropora, a i na štandu „Mlekoprodukta“ mogli su da se druže sa maskotom – Biserkom.

Na temu Vaskrsa, na osnovu lajkova, pobedio je Mateja Petković, druga je Andrea Antić, a treća Lela Pruginić. Najlepše ukrašeno jaje rad je Nemanje Terzina, drugoplasirani je Sava Zvekić, a treći su Anđelija Ninković i Luka Kreća.

M. Bečejac

Foto galerija: Stefan Babuškov