DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA: Proleter slavio u lokalnom derbiju

Košarkaši zrenjaninskog Proletera u okviru 4. kola Druge lige Srbije savladali su na gostovanju u Banatskom Karađorđevu ekipu Svetog Đorđa rezultatom 68:78. Po četvrtinama je bilo 14:14, 16:24, 24:22 i 16:17.

Tokom prve i prvog dela druge četvrtine viđena je potpuno ujednačena borba. U drugom delu druge četvrtine pri rezultatu 23:21 ekipa Proletera pravi seriju od 16:4. Tada su došli do osetnije prednosti. Na pauzu između dva poluvremena otišlo se sa 8 poena prednosti za Zrenjanince. Proleter u istom tempu nastavlja u trećem delu meča i brzo stiže do prednosti do 18 razlike, ali su domaći u dva navrata uspeli da se primaknu, međutim nisu imali snage za potpuni preokret.

Proleter nakon 4. kola ima tri pobede i jedan poraz i sa utakmicom više u odnosu na ostale klubove nalazi se na prvoj poziciji. Sveti Đorđe je u grupi ekipa koje još uvek nemaju pobedu. Tu su još Zdravlje, Železničar, Fer-plej i Konstantin. U narednom kolu igraju Proleter – Zdravlje, odnosno Železničar iz Niša i Sveti Đorđe.

KK Sveti Đorđe: Đokić (11), Nedeljkov (14), Krstanović, Latinović (4), Škripac (6), Vulin (6), Stanić (13), Tomić (7), Gombar (5), Pavlović, Grujić, Pilipović (2).

KK Proleter: Gligorin, Lambić (4), Lazić, Beader (15), Panić, Munižaba (13), Rakić (12), Orlić (7), Đurđević, Otović (19), Kovačević (8), Đurđević.

D. Petrović