DRUGI ZRENJANINSKI POLUMARATON: U nedelju trče i osnovci

Drugi Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 8. oktobra, a osim polumaratona planirane su još dve trke, najavili su danas na konferenciji za novinare članovi „Maraton tima Zrenjanin” koji su organizatori ove sportske manifestacije.

Start polumaratona (21 km), štafetne trke (3 x 7 km) i trke zadovoljstva (7 km) biće ispred Gradske kuće u 10 časova. Štafetna trka se prvi put organizuje ove godine i za nju je prijavljeno oko 15 ekipa. Među učesnicima polumaratona naći će se i prošlogodišnji pobednik Nenad Živković iz Kragujevca, koji se sprema za Olimpijadu u Tokiju, kao i mnogo takmičara i takmičarki iz Zrenjanina.

Jedna od novina biće dečija trka koja će početi u 9 časova – start je ispred Centralne apoteke, a cilj će biti ispred Gradske kuće. Dužina ove trke je 350 metara i trčaće se po grupama – učenici petog i šestog, odnosno sedmog i osmog razreda, posebno dečaci i devojčice, najavila je generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Zbog trka će biti obustavljen saobraćaj od 9 do 15 časova na ruti koja prolazi kroz naselja „4. juli“ i „Ruža Šulman“.

Organizator drugog Zrenjaninskog polumaratona je sportsko udruženje „Maraton tim Zrenjanin” uz podršku lokalne samouprave.

M.M.