„EKO GRADNJA“ I „ČISTOĆA I ZELENILO” POSTROJILE MEHANIZACIJU: Spremni za snežne padavine

Kao načelnica okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije danas sam u obilasku svih srednjobanatskih samouprava, da bi se uverila u spremnost angažovanih preduzeća za održavanje puteva u zimskim uslovima. Počinjem od „Eko-gradnje“ da bi se uverila da li su spremni ljudstvo i mehanizacija, da li ima dovoljno rizle i soli. Veoma je važno da nas sneg ne iznenadi jer najavljuju u narednim danima niske temperature – rekla je danas Snežana Vučurević prilikom obilaska preduzeća „Eko-gradnja“ i „Čistoća i zelenilo“ kako bi se uverila da je sve spremno za predstojeće zimske dane.
U oba preduzeća postrojili su svoju mehanizaciju i ukazali sa koliko soli i kamenog agregata raspolažu.
– Za održavanje grada tokom zime sve je spremno. Prema programu rada, za ove poslove biće angažovano 30 radnika, a po potrebi i više. Od mehanizacije imamo kamion „Zastavu“, kipere, traktore različitih veličina i snaga koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima, rovokopači opremljeni daskom za guranje snega, bob-kat, top za sneg i mini čistilicu. Za ovu zimu obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i određen broj spremnika u koje može da se odloži 1.000 kg soli – rekao je ovom priliko Zoran Protić, direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ i podsetio da zimska služba ovog preduzeća radi u periodu od 1. novembra do 1. aprila naredne godine.
On je napomenuo i to da ovo preduzeće održava trotoare, biciklističke staze, prelaze, parkinge, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima a prioritet u zimskom periodu imaju ulice prvog i drugog stepena održavanja.
O osposobljenosti firme „Eko-gradnja“ za obavljanje poslova zimske službe govorio je Siniša Kukin, rukovodilac građevinskih radova u tom preduzeću, koji je ukazao da na zalihama ima po sto tona soli i isto toliko agregata, što je dovoljno za prvi zimski udar.
– „Eko-gradnja“ već petu sezonu održava puteve na teritoriji grada Zrenjanina i raspolaže svom potrebnom mehanizacijom, prema programu za zimsko održavanje u našem gradu, a osposobljeni smo i za vanredne intervencije – istakao je Siniša Kukin i podsetio da su ove godine firmi povereni na održavanje samo lokalni putevi.

S.V.