FK OMLADINAC FAM OKUPIO FUDBALERE I POČEO PRIPREME ZA NOVE IZAZOVE

Vojvođanski ligaši testiraju Botošane

U nastavku sezone Omladinac FAM će imati obaveze na dva fronta. Lider na tabeli Područne lige želi da se domogne višeg ranga, prvi put u novijoj istoriji. Osim toga, Botošanima je cilj da ovu godinu zapamte kao najuspešniju, jer ih očekuje nastup u finalu gradskog Kupa, a to je takmičenje u kojem do sada nikada nisu trijumfovali.
Zbog svega toga trener Petar Rajlić je najavio odigravanje više kontrolnih utakmica, uglavnom sa timovima iz Vojvođanske lige. Seriju prijateljskih susreta Omladinac FAM će otvoriti 12. februara kada se sastaje sa ekipom Budućnosti iz Srpske Crnje, a 16. februara očekuje ih meč sa Krajinom. Snage će odmeriti i sa dva kikindska tima – 19. februara sastaće se sa ŽAK-om, a 22. februara protivnik im je OFK Kikinda. Dan kasnije sledi okršaj sa Hajdučicom, a prvu takmičarsku utakmicu igraće 1. marta sa Tamišom u Farkaždinu u finalu Kupa. Revanš je 7. marta u Botošu.


Do sada je iz ekipe otišao Marko Novak koji je prešao u Begej, a postojala je najava da se Aleksandar Mitrović vrati u Banatski Despotovac. Novi igrači su Zoran Šemić, koji je došao iz Vojvodine 1928, kao i fudbaleri iz Sremčice Nikola Brkić i Nemanja Bojić. Botošani će i u nastavku sezone biti zanimljivi jer u svom sastavu imaju fudbalere poreklom iz Nigerije. Uz Rafaela Governura i Ajodele Frenklina u postavi će biti i Naemake Ađuru, koji je svojevremeno nastupao za Javor i Vojvodinu.
N. M.