FK RADNIČKI PROSLAVIO 100 GODINA POSTOJANJA: Otvoren internat uz goste iz beogradskog Partizana

Sto godina postojanja FK Radnički danas je obeleženo na stadionu kraj Skrobare. Ovoj svečanosti su pored fudbalera svih selekcija FK Radnički, prisustvovali i veterani i predstavnici uprave Kluba, zatim Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, kao i Fudbalskog saveza za područje Zrenjanina.

Tom prilikom otvoren je internat za smeštaj mladih sportista, a odigrana je i fudbalska utakmica najmlađih članova Radničkog sa gostima iz beogradskog Partizana.

Internat za smeštaj mladih sportista otvorili su direktor kluba Darko Tošić, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika i veteran Kluba Petar Praporski, zahvaljujući  projektu „Zajednici zajedno“  kompanije NIS, Grada Zrenjanina i FK Radnički.

– Sto godina je veliku ljubilej, bilo je mnogo utakmica, mnogo uspona i padova. Moram sa ponosom da kažem da se trudimo da razvijamo Klub, idemo stepenik po stepenik, veliki akcenat je na mlađim kategorija i to nam je garancija da ćemo se i u budućnosti radovati uspesima Radničkog. Želja nam je da se kroz dobar i kvalitetan rad ubuduće domognemo i saveznog ranga takmičenja i da priuštimo našim sugrađanima, ljubiteljima fudbala, da jednog dana u Zrenjaninu gledaju Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodin – rekao je Darko Tošič, direktor FK Radnički.

Grad Zrenjanin dosta pažnje posvećuje sportu, a Simo Salapura najavljuje nastavak ulaganja u fudbal.

– Inicijalni koraci lokalne samoprave jesu povećanje budžeta za sport i fudbal, što će svakako biti od velike pomoći i FK Radnkički. Niču i reflektori na Gradskom stadionu, radi se na infrastrukturi, tako da se nadam da ćemo u budućnosti gledati i prvoligaški fudbal u Zrenjaninu. Objekat koji je predviđen za smeštaj mladih sportista na stadionu Radničkog, a prema projektu „Zajednici zajedno“, daje nadu da rukovodstvo Radničkog želi da uloži u budućnost – rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Vek postojanja i uspešne fudbalske priče nekadašnjeg Vašaša, pa Slavije i od 1926. godine Radničkog, nastavljaju mladi ljudi na čelu sa predsednikom Kluba Zoranom Tošićem i direktorom Darkom Tošićem.

Granica je kroz istoriju bila takmičenje u trećem rangu. S obzirom na to da je Proleter bio u Prvoj i Drugoj ligi i da je Radnički uvek davao svoje talente nekadašnjem velikanu nije bilo prilike da crveno-crni zaigraju u saveznom rangu, a sada kada Proletera više nema i kada je Radnički nosilac fudbala u regionu, možemo očekivati da se zaigra savezna liga na stadionu kraj Skrobare.

D. Petrović