FUDBAL – SRPSKA LIGA VOJVODINA: BOD IZ VRŠCA, PORAZ PERLEŽANA

Jovanov doneo remi

Radnički Zrenjanin osvojio je bod u Vršcu gde je sa istoimenim timom igrao nerešeno 1:1. Domaći su imali inicijativu u prvom poluvremenu, a Radnički je popravio igru u nastavku. U 78. minutu za Vršac je dosuđen penal koji je golman Nemanja Radović najpre odbranio, ali je dosuđeno da se ponovi udarac sa beče tačke. U reprizi je bivši igrač Radničkog Vojkan Sarajlin bio precizan.
Izjednačenje je doneo Bogdan Jovanov koji je odlično ispratio centaršut Milivoja Krmara. Radnički je u Vršcu nastupio u sastavu: Radović, Milin, Grbić, Jovanov, Krstinić (Krmar), Radosavljević (Lazić), Milivojev, Kiš, Dučić, Savanović, Ćirić (Matić).
Perleska Vojvodina 1928 je još jednom poražena na svom terenu, slavio je tim iz Rume (0:3). U prvom poluvremenu domaći su imali nekoliko šansi za gol, ali je meč prelomljen u dva minuta nastavka kada su gosti postigli dva gola.
Za Vojvodinu 1928 su igrali: Magda, Mišić, Ješić, Jeftić, Banč (Đukanović), Kalajdžija, Malbaški, Vlaučin, Bogdanović (Šćepanović), Džajski, Runjevac (Živanov).
U narednom kolu Radnički Zrenjanin igra protiv Dunava iz S. Banovaca (subota, 16 časova, stadion kraj Skrobare). Vojvodina 1928 je gost Železničara iz Pančeva (nedelja, 16 sati).
N. M.