GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD ARADAC: Sumiran rad vatrogasaca

Sinoć je u Omladinskoj sali u Aradcu Dobrovoljno vatrogasno društvo Aradac održalo godišnju skupštinu, predstavilo novo predsedništvo, kao i mlade članove društva.

Predsednik DVD-a ostao je Jano Abelovski, potpredsednik Ivan Bujak. Obuku i ispit za vatrogasce prošlo je 15 mladih. Sadašnji blagajnik društva Emil Hučok dobio je orden III stepena Njegovog kraljevskog visočanstva Tomislava Karađorđevića, dok je Pavel Benčik dobio povelju za 40 godina u službi DVD. Janko Malo je unapređen u vatrogasnog podoficira.

– Pre početka žetve prikupili smo vatrogasne aparate radi servisa i pregleda, ali moramo da napomenemo da je svake godine sve slabiji odziv učesnika u žetvi. Da li je u pitanju nedostatak propisa ili svest građana, to ćemo morati da ispitamo – rekao je na sastanku Janko Malo, inače komandir. On je dodao i da imaju problem sa krovom garaže koji prokišnjava, ali da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Aradac ostvarilo veliki uspeh na takmičenjima, što pokazuje da, ipak, rade dobro.

-Uspeli smo da odemo na Gradsko vatrogasneo takmičenje koje se prošle godine održalo u Mužlji sa pet ekipa, gde smo osvojili tri prva mesta u kategoriji izvršnih ekipa i dva druga mesta, što je veliki uspeh – zaključio je on.

Na sastanku je predstavljen i finansijski izveštaj, kao i finansijsku plan za ovu godinu, a prema njemu, očekuje se da će aradački vatrogasci uspeti da ostvare ono što planiraju za 2016. godinu.  Sastanku su prisustvovali i visoki predstavnici Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin.

S.K.