„GRAD OTVORENOG SRCA“: Na trgu Deda Mrazovi, paketići, klovnovi, animatori, i radosni osmesi mališana

Uprkos kišnom i tmurnom vremenu veliki broj dece okupio se danas na Trgu slobode, gde je za njih pripremljen novogodišnji program u okviru manifestacije „Grad otvorenog srca“, koju organizuju Turistička organizacija Grada Zrenjanina, Kulturni centar i Grad Zrenjanin.

Kompanija „Gomeks“ pripremila je više od 500 paketića koje je delio niko drugi do najvoljeniji dekica u prepoznatljivoj crveno-beloj garderobi. Nastupili su članovi gradskog Dečjeg hora Kulturnog centra, Hor „SuperNova“, Plesni studio „Free dance“, „CEKOM“, „Haos“ animatori i klovnovi. Čestitku najmlađim sugrađanima uputio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

– Ovom prilikom svima šaljem najsrdačniju čestitku i pozdrave u svoje ime, kao i čestitku gradonačelnika grada Čedomira Janjića. Uvek smo tu da saslušamo želje dece i roditelja, i trudićemo se svim silama da ih ispunimo. Našoj deci želimo sve najbolje, zdravlja, ljubavi, uspeha u školama, puno radosnih osmeha i da slušaju i poštuju svoje roditelje – rekao je Radišić.

Kompanija „Gomeks“ podržava veliki broj događaj koje organizuje lokalna samouprava.

– Podržavamo manifestaciju „Grad otvorenog srca“ od kako postoji i uvek se rado odazovemo pozivima lokalne samouprave, naročito kada su u glavnoj ulozi deca. U saradnji sa svojim dobavljačima uspeli smo da obezbedimo više od 500 paketića koji će se deliti na glavnom gradskom trgu. Godinu koja nas uskoro napušta završavamo prema planovima koje smo zacrtali krajem 2017. godine, a najvažnija je to da smo stepen društvene odgovornosti, po kojem smo prepoznatljivi, podignut na viši nivo – rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer „Gomeksa“.

Koji je kriterujum za dobijenje paketića i koliko želja, čestitki i poruka je stiglo na njegovu adresu na Severnom polu rekao nam je niko drugi nego Deda Mraz.

– Ove godine deca su bila dobra, ali bilo je i nevaljale dece. Deda ima 734 patuljka koji tokom cele godine obilaze kuće, škole, vrtiće i zapisuju ko ne sluša mame i tate, bake i deke. Ko ima puno minusa, ne dobije paketić. Moram ponekad da budem strog, jer moraju da se ispoštuju osnovna načela o kojima uvek govorim. Zato, draga deco, slušajte svoje roditelje, bake i deke, vaspitače i vaspitačice, budite dobri, srećni i nasmejani, jer detinjstvo je najlepši period vašeg života koji ćete samo po lepom pamtiti – poručio je simpatični dekica uz prepoznatiljiv osmeh hohohohoho.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović