GRAĐANIMA NA UVID: KUDA ĆE PROLAZITI BUDUĆA MODERNA SAOBRAĆAJNICA KOJA POVEZUJE ZRENJANIN SA NOVIM SADOM I BEOGRADOM

Investicija koja će u potpunosti promeniti budućnost Zrenjanina

Prostorni plan autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, jedne od najznačajnijih investicija u novijoj istoriji Zrenjanina, od 26. aprila se nalazi na javnom uvidu na sajtu Grada.
Plan ukupno obuhvata 4.095 hektara, a na teritoriji Zrenjanina 11 katastarskih opština: Orlovat, Perlez, Stajićevo, Ečku, Lukino Selo, Mužlju, Farkaždin, Srpski Aradac, Slovački Aradac, Zrenjanin 3 i Zrenjanin 1.
Autoput Beograd-(Borča)-Zrenjanin-Novi Sad biće dužine 113 kilometara i na njemu će biti sagrađeno 12 petlji, tri mosta i nadvožnjak preko železničke pruge, a procenjena vrednost izgradnje je 600 miliona evra.
Gradnju autoputa najavio je 23. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Laćarak. Vučić je tada rekao da će gradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad početi 2022. i pozvao kinesku kompaniju „Čajna Šandong”, da se pripremi za radove, jer će, kako je kazao, projektna dokumentacija biti brzo pripremeljena.
– Tim autoputem bismo uvezali celu Bačku i Banat – naglasio je Vučić.
Zbog značaja investicije, ali i zbog dobre pripreme projekta, iz Ministarstva građevinarstva najavili su mogućnost da izgradnja autoputa počne i krajem ove godine.
Sajt Grada Zrenjanina

Opširnije u štampanom izdanju