GRADONAČELNIK POSETIO „EKO GRADNJU“: Sve je spremno za zimsko održavanje puteva

– Zadovoljan sam spremnošću ljudstva i tehnike „Eko – gradnje“ – firme kojoj je povereno održavanje oko 500 kilometara lokalnih puteva prvog i drugog reda, puteva na širem prostoru Grada Zrenjanina. Zajedno sa saobraćajnicama čije je održavanje država poverila „Eko – gradnji“, radi se o 700 kilometara puteva. Verujem da će ljudi i tehnika „Eko – gradnje“ položiti prvi ozbiljniji ispit ove sezone, budući da se za predstojeći vikend očekuju snežne padavine – izjavio je gradonačelnk Zrenjanina Čedomor Janjić, prilikom jutrošnje posete zimskoj službi ove firme.

„Eko gradnja“ je za početak sezone nabavila 200 tona soli i 100 tona rizle za posipanje puteva. Raspolažemo sa šest buldožera, dva grejdera, 11 kamiona sa plugovima-posipačima i 11 terenskih vozila za posipanje mostova i obilazak terena. Ljudstvo, oko 150 ljudi, spremno je, dežurstva su uvedena još 15. oktobra – kratko je gradonačelnika i njegove saradnike obavestio Slobodan Milin, direktor u „Eko Gradnji“.

„Eko Gradnja“ od prošle godine ima elektronski sistem za praćenje svakog vozila na terenu, a svako vozilo ima GPS uređaj koji daje podatke o poziciji vozila i količini posute soli i rizle.

Zajedno sa gradonačelnikom, „Eko gradnju“ su posetili njegov zamenik Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura, član Gradskog veća Pero Pilipović, direktor Direkcije za urbanizam Jovan Cvetić sa saradicima.

M. S-n.

GJQU7L~F