Helytörténeti Könyvbemutatót tartottak a muzslyai iskolában

Megjelent A sziget magyarsága

Muzslya fennállásának 125. évfordulója alkalmából a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában jelent meg mgr. Hallai Zoltán, muzslyai helytörténész A sziget magyarsága című könyve, melynek bemutatójára a közelmúltban került sor a Szervó Mihály Általános Iskola előcsarnokában.
Mellékletként megjelent egy CD is, amelyen a helybeli zenészek dalai és felvételei találhatók. A szerző elmondta, hogy a könyvben a többi közt feldolgozza az 1890 és 2010 közötti időszakot, beszámol a több mint 25 civil szervezet és egyesület példamutató munkájáról, azon egyéniségekről, akik tevékenységükkel öregbítették a település hírnevét és foglalkozik a fiatalok elvándorlásával is.
A könyvbemutató keretében szavalatokkal és dalokkal felléptek Tasi Szabina, Asztalos Anasztázia, Bajtai Kira Anna, Molnár Lábadi Csilla, Varga Krisztián, Muhi Dániel, Rácz Renátó, N. Czirok Ferenc és Czirok Attila. A rendezvény alatt a közönség megtekinthette Hallai Tímea és Hallai Mihály muzslyai képzőművészek legújabb tárlatát, valamint a Nők Klubja kézimunka-kiállítását is.
A könyv megjelenését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, Muzslya helyi közössége és a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola támogatta.