HUMANITARNE SPORTSKO-REKREATIVNE MANIFESTACIJE: Uručene donacije deci

Novac koji je prikupljen tokom Trke za srećnije detinjstvo i trećeg Zrenjaninskog polumaratona i potom dodeljen Centru za socijalni rad, uručen je danas deci koja su pod starateljstvom i zaštitom. Ukupno je prikupljeno 115.650 dinara.

– Zahvaljujem se organizatorima ovih manifestacija, sigurna sam da stručni radnici Centra za socijalni rad najbolje mogu da odluče kome je ova pomoć najpotrebnija. Kriterijumi su bili da se jednokratna pomoć dodeli deci bez roditeljskog staranja, koja se nalaze u srodničkim porodicama, deci koja su dobri đaci i kojima će ova pomoć dobro doći da što lakše prebrode situaciju u kojoj se nalaze – rekla je danas direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica, poželevši deci sreću i uspeh u daljem školovanju.

Trka za srećnije detinjstvo, koja se organizuje u Zrenjaninu preko 30 godina, najmasovnija je sportsko-humanitarna manifestacija Crvenog krsta.

Organizatori Zrenjaninskog polumaratona odlučili su da treće izdanje, održano u 7. oktobra ove godine, bude humanitarnog karaktera, te je deo od kotizacija učesnika doniran Centru za socijalni rad.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura zahvalio se svima koji su doprineli ovoj humanitaroj akciji – gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Sportskom savezu grada, Savezu za školski sport i Atletsko-rekreativnom klubu „Petrovgrad“.

M.M.