ISTRAŽIVALI SMO: GDE LETUJU ZRENjANINCI?

Srbija sve atraktivnija, ali građani ne odustaju od inostranstva

Za ovu godinu uplatila sam letovanje, ali je ono, nažalost, odloženo. Odlučila sam da leto prevedem u gradu. Žao mi je što nisam otišla na more, ali nedostatak vitamina D nadoknađujem sunčajući se u dvorištu – podelila je svoje iskustvo sa nama Buba Lalić, jedna od naših sugrađanki koja je zbog pandemije bila prinuđena da odloži odmor. Dodala je da vrućinu lakše podnosi uz kvalitetno vreme koje provodi sa svojim unukom koji često svrati da se zajedno rashlade u bazenu i uživaju.
U jeku leta, usled pandemije korona virusa, građanima Srbije onemogućena je realizacija planiranih odmora u inostranstvu. Do godinama najatraktivnijih destinacija za srpske turiste, Grčke, Crne Gore i Hrvatske, sada zbog zatvorenih granica nije moguće doći bez negativnih testova na virus ili obaveznog karantina.
Veliki broj zemalja uveo je ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana, kao meru borbe protiv virusa. Kako se uslovi menjaju na dnevnom nivou, svim građanima koji žele da putuju u inostranstvo preporučuje se da se prethodno detaljno informišu da li je nameravano putovanje moguće realizovati, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju