IVA ŠUĆUROVIĆ I ALEKSANDRA UZELAC U PIONIRSKOJ ODBOJKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE

Idu po zlato na Evropsko prvenstvo

Mnogo vremena smo provele zajedno trenirajući i uigravajući se. Slažemo se da smo spremne i da idemo po odličje. A ja kažem: ne idemo po medalju, idemo po zlato – ističe Iva Šućurović

Mnogo vremena smo provele zajedno trenirajući i uigravajući se. Slažemo se da smo spremne i da idemo po odličje. A ja kažem: ne idemo po medalju, idemo po zlato – ističe Iva Šućurović
Na Balkanijadi u Vrnjačkoj banji i prvenstvu Evrope za pionirke, koje se igra u Italiji i Hrvatskoj, boje odbojkaške pionirske reprezentacije Srbije braniće Zrenjaninke Iva Šućurović (Klek MD) i Aleksandra Uzelac (Bagljaš 023). Na širem spisku selektora bile su još dve sugrađanke – Ema Grubanov i Jana Pavlović, ali nažalost one nisu uspele da izbore mesto među 12 odabranih devojaka.
Iva Šućurović je i prošle sezone bila srednji bloker reprezentacije, a sada joj se priključila i Aleksandra Uzelac, koja je istakla da joj je bilo drago što je ušla i među 16, te da ulazak među 12 nije ni očekivala, ali da je presrećna.Ona je na pripremama imala i specijalnu ulogu – bila je frizerka: svim devojkama je pravila pletenice, tzv. bokserke.
Na pitanja kako su se snašle u reprezentaciji, kako im je protekao period priprema u Obrenovcu i na Ubu, nakon kojih su igrale kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo, Iva i Aleksandra odgovaraju da su reprezentativke kao porodica, što nije čudo s obzirom na vreme koje su provele zajedno. Kažu da su vredno radile, pa da na kontinentalnom šampionatu očekuju da osvoje odličje.
– Mi medalju zaslužujemo, mnogo vremena smo provele zajedno trenirajući i uigravajući se. Slažemo se da smo spremne i da idemo po odličje. A ja kažem: ne idemo po medalju, idemo po zlato – ističe Iva Šućurović.


Zrenjaninske reprezentativke ovih dana završavaju osnovnu i sledi im upis u srednju školu. Na pitanje kako usklađuju obaveze u klubovima, u reprezentaciji i školi, Iva i Aleksandra uglas kažu da jeste teško, ali uz dobru organizaciju sve može da se postigne.
A kako sebe vide u budućnosti, one kažu da bi volele da zaigraju u nekom od klubova u Italiji ili Turskoj. Aleksandra ne isključije mogućnost da, ukoliko joj se ukaže prilika, ode u Ameriku.
Kao vrlo talentovane i već dokazane odbojkašice, Iva i Aleksandra dobile su brojne ponude od klubova u zemlji, ali da još uvek nisu odlučile da li će i za koji klub potpisati ugovor. Ipak, otkrivaju nam da su u užem izboru Vizura i Partizan.

  • U ITALIJI ZA EP
    Ženska pionirska reprezentacija Srbije igraće u B grupi na prvenstvu Evrope u Trstu, a tu su i Italija, Belgija, Turska, Holandija i Rumunija. Utakmice će se igrati od 13. do 21. jula u Trstu i Zagrebu. Izabranice trenera Šćepanovića igraće u prvom kolu protiv Turske, zatim se sastaju sa Belgijom i Rumunijom. U 4. kolu će igrati protiv Italije, a u poslednjem, 5. kolu, protiv Holandije.

 

  • BEZ TELEFONA!
    Za selektora Željka Šćepanovića naše sagovornice kažu da je strog, ali pravičan. Jedno od pravila koja su najteže prihvatile jeste da na pripremama nema mobilnih telefona. Iva i Aleksandra kažu da su telefone dobijale samo posle večere, na pola sata. Tokom dana aparati su bili kod trenera. Drugo pravilo jeste da kosa ne sme da se pere posle večernjeg treninga, već samo posle jutarnjeg.

S. VORKAPIĆ