Izađi i glasaj!

Piše: Dalibor Bubnjević

Politika je čudo! Mnogi vele da beže od nje… Ipak je se prihvataju (po pravilu, u korisnim okolnostima). To se na najbolji način očitava u izbornom procesu. Naime, nemali broj njih je spreman da (o)lako kritikuje nadležne zbog (ne)promišljenih odluka. Najpre to čine tiho u vlastitoj senci. Potom, kako vreme odmiče, postaju kuražniji i saopštavaju odgovornima „istinu u lice“.
Ove godine je situacija za neodlučne mnogo komplikovanija! Ne mogu se prikrivati iza Vučića, Đilasa… Nakon više decenija, u ponudi su samo odbornici za skupštine Zrenjanina, Sečnja, Žitišta… Dakle, u njihovim rukama će biti odabir politika i pojedinaca koji će im oblikovati vlastite živote u naredne četiri godine.
Nažalost, kampanja je bila bedna! Niko nije predočavao konkretne mere koje će preduzimati ukoliko obezbedi većinu. To, ipak, ne znači da sugrađani treba da budu apatični. Činjenica jeste da im se nudi krajnje skučen broj izbornih lista. Ipak, u tom brlogu svako može pronaći sebi ravnog…
Ukoliko neko i dalje ne želi da izađe na birališta, treba dobro da razmisli. Samo jednom u četiri godine se građaninu pruža prilika da odlučuje! Zašto bi se odrekao tog ekskluzivnog prava!