IZGRADNjA AUTOPUTEVA BEOGRAD – ZRENjANIN I ZRENjANIN – NOVI SAD

Nastavak saradnje sa kompanijom „Šandong hajspid”

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa zamenikom predsednika Upravnog odbora kineske korporacije „Šandong hajspid” Meng Jenom o nastavku uspešne saradnje na novim projektima.
Ministarka Mihajlović je izrazila želju da se, imajući u vidu odličnu saradnju sa pomenutom kompanijom na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki”, nastavi zajednički rad na izgradnji saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.
Meng Jen je istakao da je kompanija „Šandong” veoma zainteresovana za učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustva sa izgradnje auto-puta „Miloš Veliki” dragocena za budući zajednički rad. On je naglasio da, osim pomenutih projekata, njegovu kompaniju interesuje i saradnja u oblasti takozvanog „pametnog” saobraćaja.
– U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su izražene potrebe za usavršavanjem saobraćaja, njegovim upravljanjem i uređenjem u cilju što kvalitetnijeg putovanja – rekao je Meng.
Na sastanku je dogovoreno da se formira zajednička radna grupa u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Tekst i foto: Vlada Republike Srbije