KARATE EVROPSKA BRONZA STIGLA U LAZAREVO

Obogaćena porodična riznica
Karatista lazarevačkog Zadrugara Dejan Cvrkota osvojio je bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji na šampionatu Evrope u Monpeljeu. Tako je riznica porodice Cvrkota obogaćena novim odličjem. Dejanova sestra Sanja jedna je od naših najtrofejnijih karatistkinja, do sada je donela šest odličja sa evropskih i svetskih nadmetanja.
– Ovo je bilo moje prvo veliko seniorsko takmičenje. Nastupao sam u borbama ekipno. U prvom meču protiv Belorusije pobedili smo sa 2:0, ali sam se povredio, pa sam se u narednim mečevima borio sa velikim otokom na nozi. Bilo je teško, ali mi je medalja zbog toga još draža i značajnija – istakao je Dejan.
Srbija je drugi meč izgubila od Francuske koja je kasnije posatala šampion Evrope. U borbi za medalju tim Srbije je savladao je Holanđane.
– Niko nije verovao da možemo do medalje. Odličje mi znači mnogo, to je jedna od onih medalja za koju se spremaš čitav život, to je moja ulaznica u svet vrhunskog karatea. Sada ću da se odmorim, a zatim idem u Istanbul na regionalno prvenstvo Evrope. Oktobra je svetsko prvenstvo pa se nadam da ću i odatle doneti neku medalju – kaže mladi karatista.

B. MANDIĆ