KASNI OBNOVA PRUGE ZRENjANIN – KIKINDA, NA DEONICI OD KUMANA KA NOVOM MILOŠEVU

Autobusi kao „ruskinje” do kraja narednog meseca

Rekonstrukcija pruge između Kumana i Novog Miloševa na deonici Zrenjanin – Kikinda koju su ekipe „Infrastruktura železnica Srbije” AD započele prošlog leta ulazi u završnicu. Radovi na 137 godina staroj pruzi, koja nije značajnije popravljana u poslednjih šest decenija, obuhvataju polaganje kompletnog gornjeg sloja, betonskih pragova i šina u dužini od 28,5 kilometara. Kako je to kod nas uobičajeno, oni ipak nisu okončani 31. januara, kako je predviđeno.
U decembarskom izdanju listu „Pruga”, glasila „Železnica Srbije” AD, piše da je rok pomeren za kraj marta. Umesto skupo plaćenih udobnih i brzih „ruskinja” koje su parkirane na stanici u Zrenjaninu, na relaciji Zrenjanin – Kikinda železnica tokom februara putnike prevozi autobusom, prateći prugu, po svom redu vožnje i cenovniku. Tako će najverovatnije biti i u martu.
Investicija vredna 11,36 miliona evra ima veliki značaj za građane Opštine Novi Bečej jer će prevoz vozom u narednom periodu biti mnogo bolji. To je naglasio i njen predsednik, Saša Maksimović, prilikom nedavnog obilaska gradilišta.
– Pre dve godine cisterne teretne kompozicije iskočile su iz šina. Bila je to poprilično opasna situacija, ali na sreću, sem materijalne štete nije bilo povređenih. To je dalo znak „Infrastrukturi železnice Srbije” da je konačno došlo vreme da se između Kumana i Novog Miloševa nešto uradi, odnosno da se obnovi pruga – rekao je Saša Maksimović.
U zrenjaninskom sedištu „Infrastrukture železnice Srbije” nismo mogli da saznamo zašto kasne radovi na pruzi Kumane – Novo Miloševo. Shodno savetu tamošnjih sagovornika obratili smo se čelnicima pomenutog akcionarskog društva u Beogradu. Tražili smo da čitaoce „Zrenjanina” informišu da li je rekonstrukcijom predviđeno popravljanje rampi i zvučne i svetlosne signalizacije na mestima ukrštanja pruge i druma.
Zahtevali smo i odgovor na pitanje o promeni reda vožnje ustanovljenog 15. decembra prošle godine, odnosno kada će putovanje od Zrenjanina do Kikinde vremenski biti upola kraće nego što je bio slučaj pre rekonstrukcije. Kada ih dobijemo, odgovore iz „Infrastrukture železnice Srbije” odmah ćemo objaviti.

  • TRENUTNO GORE NEGO U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI
    Žitelji srednjeg Banata, kada je putnički železnički saobraćaj u pitanju, trenutno su u goroj situaciji nego njihovi preci u Kraljevini Jugoslaviji. Odavde se, naime, vozom odavno ne može za Žombolj, Jašu Tomić, Vršac, a od početka i sredine 2019. ni za Novi Sad i Beograd, odnosno Kikindu.
    Železničari i država pre šest decenija digli su ruke od pruge ka Žombolju, a nakon poplava 2005. i onih koje vode ka Jaša Tomiću i Vršcu. Za poslednje dve su nedavno predložili Skupštini Srbije da im oduzme svojstvo dobra u opštoj upotrebi. Za prugu Sečanj – Jaša Tomić poslanici su to i odlučili početkom februara…

Z. D.