Kiállítás megnyitója a toša jovanović népszínházban

Öt város, Öt színház

Öt város, öt színház néven nyílt meg egy bábkiállítás a nagybecskereki színház előcsarnokában. Ez a vándorkiállítás öt város öt bábszínházának a bábaiból tevődik össze. Két magyarországi város Szeged és Kecskemét és három szerbiai város, Szabadka Nagybecskerek és Újvidék bábszínházai részesei ennek a projectnek.
Az Európai Unió által támogatott határon átívelő projektumot a szabadkai Szabadegyetem és a szegedi Kövér Béla Bábszínház valósítják meg. Eddig a vándorkiállítást a szegedei, kecskeméti és szabadkai közönség láthatták, jelenleg Nagybecskereken látható a tárlat, novemberben pedig Újvidék közönsége tekintheti meg.
Az egybegyűlteket Ivan Francuski a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház igazgatója üdvözölte, majd Valdimir Perović a szabadkai Szabadegyetem projektmenedzsere magáról a projektumról beszélt.
– Programunk három részből áll, az első a képzés és a műhelymunkák voltak, majd az előadások cseréje és fesztiválokon való részvételük, valamint a kulturális örökség népszerűsítése is a részét képezi.
Kövér László a szegedi Kövér Béla Bábszínház igazgatója is üdvözölte az egybegyűlteket, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben szorosabb együttműködésre is alkalom lesz a projektumban részt vevő színházak között.