Ko je sprečio policiju da obavi uviđaj?

Piše: Dalibor Bubnjević

Nedavno sam gledao obraćanje predsednika Republike, pominjao je tzv. duboku državu. Fraza zvuči rogobatno, ali suština je veoma jednostavna. Neodgovorni pojedinci, koji su deo sistema, umesto da zastupaju državni, u pravi plan stavljaju vlastiti interes. Postupaju odvojeno od zvanične politike!
U prvi mah sam pomislio da Predsednik preteruje i da je nemoguće da tako nešto postoji kod nas. Do tada, o „dubokoj državi“ sam spoznavao isključivo preko CNN, a nju je pominjao aktuelni predsednik SAD.
Nedavno je u redakciju (pri)stiglo pismo zabrinute građanke koja upravo ukazuje na devijantno ponašanje pojedinki. Naime, ona tvrdi da je početkom novembra patrola policije došla po prijavi građana, a da zamenica državnog odvijetnika nije omogućila istima da dođu do osumnjičenog. Zbunjeni organi reda, pozvali su svoje nadređene i dalje se postupilo po pravilima službe.
Dotični je prvo bio zadržan, pa je potom završio u bolnici. Kako se oporavio, brže bolje je završio, ponovo, u policiji. Pritvor mu nije određen, iako ga terete za izuzetno ozbiljno krivično delo. Našu čitateljku to čudi, pa postavlja pitanje da li je nadležni organ zatražio pritvor za dotičnog gospodina, kako to obično čini.
Bilo kako bilo, Predsednik je bio u pravu! Stiče se utisak da pojedinci smatraju da su iznad države i samim tim, neretko, ne biraju sredstva kako bi ostvarili sopstveni interes.