KONFERENCIJA ZA MEDIJE GRADONAČELNIKA ZRENJANINA: Za nama je dobra godina, ova će biti još uspešnija

Najznačajniji rezultat administracije kojoj imam čast da budem na čelu jeste smanjenje nezaposlenosti. Gledano u širem vremenskom opsegu, nezaposlenost je svedena na trećinu: 2012. godine bilo je između 13 i 14 hiljada nezaposlenih, a nakon dolaska na vlast koalicije koja sada ima većinu u gradskom parlamentu, do danas taj broj se smanji na četiri hiljade. Za svima nama, koji živimo i radimo u Zrenjaninu, uspešna je godina, a ja verujem da će 2020. biti takođe dobra, možda i bolja od prethodne – ovim rečima je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić počeo svoje obraćanje na konferenciji za medije održanoj danas.

On je pohvalio gradske službe za sjajan rad – za to što su izdale potrebnu urbanističku i infrastrukturnu dokumentaciju kineskoj kompaniji „Šandong Linglong“ i drugim investitorima.

Gradonačelnik je takođe izrazio uverenje da će krajem ove ili početkom naredne godine biti završena obilaznica oko grada i da će Zrenjanin biti oslobođen prolaska „drumskih krstarica“.

Do sredine godine očekujemo izgradnju novog mosta na trasi obilaznice, a sjajna je vest da će umesto takozvanog „brzog puta“ prema Beogradu biti izgrađen izgrađen autoput punog profila. Investitor je takođe „Linglong“, a vrednost ulaganja je 600 miliona evra Izgradnjom autoputa bićemo još interesantniji za investitore. Kada je reč o „fabrici vode“, imam uveravanja da će uskoro iz česmi poteći voda traženog kvaliteta i da će posle decenija neuspešnih pokušaja naši ljudi piti ispravu vodu i da će zdravstvene vlastiu ukinuti zabranu njenog korišćenja – kazao je on.

Odgovarajući na pitanja novinara, gradonačelnik Janjić je najavio pojačane napore na zaštiti Pinove vile i zgrade u kjojoj je do nedavno bila smeštena regionalna privredna komora.

M. S-n.