LETNjA KOŠARKAŠKA LIGA (KSV BANAT SEVER)

Kolo pre kraja Vojvodina obezbedila titulu
Nekada je Letnja košarkaška liga bila izuzetno masovno takmičenje, ali ove godine za titulu se bore Vojvodina iz Bašaida i Zadrugar iz Lazareva. Van konkurencije nastupa ekipa iz Banatskog Karađorđeva. Do sada je odigrano pet od ukupno šest kola.
U međusobnim susretima Zadrugara i Vojvodine, sastastav iz Bašaida ima bolju koš razliku, pa je kolo pre kraja lige obezbedila titulu. U poslednjem kolu, u nedelju 18. juna, u Bašaidu se sastaju Vojvodina i Karađorđevo. Vojvodina je obezbedila plasman u Drugu srpsku ligu, a da li će se takmičiti u tom rangu, rukovodstvo Kluba će odlučiti u nekoliko narednih dana.
– Zadovoljni smo kako je liga protekla, sve utakmice su odigrane, a nije dosuđena nijedna tehnička greška što je pravi pokazatelj koliko je fer i korektno bilo takmičenje. Žao mi je što se nadmetalo malo klubova. Očekivali smo nastup još nekoliko ekipa, pre svih Kleka i Lukićeva, ali oni su se opredelili da pripremaju tim za narednu sezonu – istakao je Dejan Dimitrijević, poverenik takmičenja u ovoj ligi.

D. PETROVIĆ