LSV ZRENJANIN: Ne vodimo politiku „što gore – to bolje“!

– Liga socijaldemokrata Vojvodine je najorganizovanija politička stranka građanske orijentacije u Zrenjaninu. Premda smo nepokolebljiva opozicija Srpskoj naprednoj stranci i njenim koalicionim partnerima, ne vodimo politiku po principu „što gore – to bolje“. Naprotiv, pokušvamo da predlozima popravljamo stituaciju. Nastavljamo da postavljamo pitanja o roku završetka fabrike vode i obilaznice, zašto ima tako malo investicija i zbog čega je svaki rebalans budžeta – na niže – to je na tradicionalnom radnom doručku sa novinarima danas izjavio nedavno izabrani predsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš.

On trvrdi da su kadovi Lige – Branislav Knežević, Vladimir Tešć i Dejan Čapo bitno popravili stanje koje su zatekli u javnim preduzećima koje su vodili od 2008. do 2012. godine.

– To se za ljude iz SNS, koji su preuzeli Direkciju za uređenje i izgradnju grada”, „Gradsku toplanu“ i Gradsku stambenu agenciju nikako ne može reći – dodao je Kostreš.

Aleksandar Marton, odbornik, ocenio je da je kvalitet rada Skupštine poslednjih godina u velikom padu.

– Do 2012. godine budžet je štampan u novinama i po tri sedmice pre sednice Skupštine, a sada dan-dva pre zasedanja. Do 2012. budžet je pre sednice Skupštine obrazlagan javnim preduzećima i ustanovama, kao i udruženjima građana. Ponekad je i dva puta tumačen odborničkim grupama. Sada toga nema, što svedoči o ozbiljnim odstupanjima od demokratske prakse – izjavio je Marton.

M. S-n.

lsv-susret-s-novinarima-4 lsv-susret-s-novinarima-1 lsv-susret-s-novinarima-2