MATURANTI EKONOMSKO TRGOVINSKE ŠKOLE „JOVAN TRAJKOVIĆ” SE OPROSTILI OD SREDNjE ŠKOLE

Koračaće hrabro napred
Devet odeljenja maturanata Ekonomsko trgovinske škole „Jovan Trajković” oprostilo se od profesora i svojih školskih drugova. U toj školi maturiralo je 232 učenika.
– Nismo znali da ovaj rastanak nećemo moći da odložimo – naveli su u svom predstavljanju trgovci, učenici III6, a konobari (III7) su dodali:
-Možda nije uvek bilo lako, ali je sigurno da je ovo bilo dragoceno i neponovljivo iskustvo koga ćemo se rado sećati.
Maturanti III8 pamtiće zauvek zajedničke trenutke i mada je „put bio kraći za godinu dana od većine, njima je sasvim dovoljan”. Đaci završnog razreda smera kuvar na mađarskom jeziku za sebe kažu da su činili „kompaktan kolektiv, složnu ekipu od sedam dečaka i četiri devojčice”.
Pred odlazak na novo putovanje, kao pred svako prethodno, IV1 proveravalo je da li su sve poneli: – Znanje? Tu! Iskustvo? Tu! Diploma? Tu! Uspomene i nova prijateljstva? Tu! 35 lica koja nikada nećemo zaboraviti? Tu!

IV-1

IV-2

IV-3

IV-4

IV-5

III-7

III-8

III-9
Maturanti IV2 napisali su pesmicu za sve učenike, a završili su je rimama posvećenim razrednoj: -Milica naša je razredna, i ona je uvek vredna, ni u jednom trenutku nije prestala da se trudi kako bi ovi maturanti postali pravi ljudi!
S druge strane, IV3 se prisetilo trikova i izgovora koje srednjoškolci najviše koriste, ali su naglasili:
-Naučili smo da se borimo za sebe, a ne da sedimo kao svete bone! Dalje kroz život ići ćemo kao na kontrolni iz poslovne – ne znamo šta nas čeka.
Pravni tehničari za svoje školovanje u ETŠ „Jovan Trajković” rekli su da „je vredelo – naučili su mnogo toga i prošli mnogo toga.” Turistički tehničari su svoje obrazovanje u srednjoj školi opisali prigodno – kao četvorodnevni aranžman – i poručili: – Hvala vam na prenesenom znanju i iskustvu, nećemo vas zaboraviti. Svraćaćemo, osvrtaćemo se, ali gazimo napred hrabrim korakom, jer ste nas vi tako naučili!
– Drago mi je što smo bili deo vašeg sazrevanja i najlepših godina. Odrasli ste, sazreli, i nadam se saznali šta u životu želite, a šta ne. Šta god da je to, ja mogu da vam kažem da ne odustajete, da vam upornost i marljivost postanu trajne osobine, jer one su potrebne za život, a život je pred vama – rekla je maturantima direktorka Škole Dragoslava Golušin.

Nagrade za uspešne 

Ratko Knezevic

  • Nemanja MaljicaVukove diplome dobilo je 11 maturanata: Ana Petrović (IV1), Denis Avram (IV2), Dragana Banović (IV3), Nebojša Maljica (IV3), Blaženka Stojaković (IV3), Jelena Đokić (IV4), Nikola Šarac (IV4), Danijela Živkov (IV5), Aleksandra Stavrić (IV5), Olivera Čikoš (IV5), Ratko Knežević (III7). Specijalnu nagradu za izuzetan uspeh iz engleskog jezika dobila je Danijela Živkov (IV5). Za odličan uspeh, izuzetne rezultate i zalaganje pohvaljen je Mario Radosav (III6). Izuzetne rezultate na takmičenju iz menadžmenta i marketinga postigla je ekipa iz odeljenja IV3: Slađana Pribić, Blaženka Stojaković, koje su posebno pohvaljene, i Nemanja Stanić. Na takmičenju iz poslovne ekonomije „Studija slučaja” pohvaljena je učenica Dragana Banović (IV3), koja je bila u ekipi koja je osvojila prvo mesto, a za učešće na takmičenju su pohvaljene i učenice IV1 : Marina Kesić, Andreja Ćurčija i Ana Savić.

Odeljenske starešine maturantima bili su:

Jasmina Tadin – III6 – trgovac
Dragan Blagojević – III7 – konobar
Dragan Popetru – III8 – kuvar
Zoltan Duga – III9 – kuvar na mađarskom jeziku
Tatjana Bačanović – IV1 – ekonomski tehničar
Milica Lukić – IV2- poslovni administrator
Gordana Vojinov – IV3 – finansijski administrator
Radoslava Aralica – IV4 – pravni tehničar
Dragana Miladinović – IV5 – turistički tehničar

 

 

 

 

 

 

 

 

Suzana Kokavski

FOTO: FOTO Đenka